Glazované vepřové maso s batáty
Glazované vepřové maso s batáty
40 min
370
kalorií
33g sacharidů
35g
bílkovin
10g
tuku
Suroviny:
4 porce
+600g vepřové panenky
+1,5 lžíce olivového oleje
+1 lžička chili
+sůl, pepř
+2 lžíce javorového sirupu
+2 středně velké oloupané batáty
+2 velké nasekané šalotky
+10 dkg nasekaného baby špenátu

Postup:
- Panenku nejdříve zatáhneme do zlatova ze všech stran na rozpálené pánvi. Rozehřejeme troubu na 180 stupňů. Vepřové maso umístíme na plech. Maso potřeme směsí z 1 lžičky oleje, chili prášku, 1/4 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Maso při pečení otáčíme a přeléváme javorovým sirupem, dokud nebude propečené. Cca kolem 10 minut. Před krájením je potřeba maso nechat 5 minut odpočinout.
- Mezitím nahrubu nastrouháme batáty.
- V pánvi rozpálíme zbylý olej, přidáme šalotky a restujeme do zlatova. Poté přidáme nastrouhané batáty. S občasným prohozením restujeme asi 8 minut dokud nebudou měkké. Špenát přidáme na poslední 2 minuty.
- K masu můžeme přidat libovolnou omáčku.