Grilované kuřecí kousky s římským salátem
50 min
449
kalorií
30g sacharidů
21g bílkovin
27g
tuku
Suroviny:
4 porce
+8 lžic balsamicového octa
+3 lžíce olivového oleje
+2 velké nastrouhané stroužky česneku
+1 lžíce nasekaného čerstvého oregána
+sůl, pepř
+600g kuřecích prsou
+3 červené papriky nakrájené na proužky
+2 hlávky mladého římského salátu
+10 dkg parmazánu nastrouhaného na plátky

Postup:
- Vyrobíme marinádu smícháním 6 lžic balsamica, 2 lžíce oleje, česnek, oregáno, 1/2 lžičky soli a 1/2 lžičky pepře. Ve vzniklé marinádě necháme kuřecí marinovat alespoň 30 minut.
- Na rozpálenou grilovací pánev položíme namarinované maso a důkladně propečeme. Můžeme potírat zbylou marinádou. Grilujeme cca 6 minut z každé strany. Poté sundáme z pánve, necháme 5 minut odpočinout a nakrájíme na plátky.
- Do pánve po masu přidáme papriku. Opékáme zprudka pár minut ze všech stran dokud nezměkne.
- Římský salát promícháme s paprikou. Přidáme nakrájené maso. Pokapeme zbylým octem a olejem. Na vršek položíme tenké plátky parmazánu.