Treska s cibulkou a bramborem
30 min
293
kalorií
24g sacharidů
30g bílkovin
8g
tuku
Suroviny:
4 porce
+0,5 kg menších brambor
+2 lžíce olivového oleje
+1/2 lžičky chili
+sůl, pepř
+600g filet z tresky, nebo mořského okouna
+2 svazky jarní cibulky
+1 citron

Postup:
- Troubu rozehřejte na 200 stupňů. Brambory nakrájejte na plátky. Rozprostřete na plech a pokapte směsí oleje, chili prášku, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře. Pečeme cca 25 minut do zlatova. V polovině času jednou obrátíme.
- Na další plech umístíme rybu a jarní cibulku. Pokapeme opět směsí oleje, 1/2 lžičky soli a 1/4 lžičky pepře.
- Škrabkou na brambory uděláme proužky z kůry citrónu. Ty jemně nakrájíme a nasypeme na rybu.
- Poté co se brambory pečou 10 minut, přidáme do trouby další plech s rybou a cibulkou a pečeme společně dalších cca 12 – 15minut.
- Rybu servírujeme společně s bramborami a jarní cibulkou.