Tuňákový muffin
50 min
809 kalorií
89g sacharidů
18g bílkovin
44g
tuku
Suroviny:
+1/3 bulvy celeru
+6 vajec
+tuňák v konzervě 160g
+lístky špenátu

Postup:
- Celer očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. V neočištěném stavu bylo celeru 300g. Pak jsem ho zapomněla zvážit.
- Vejce rozklepneme do misky a dukladne promícháme vidličkou, aby se spojil bílek se žloutkem. Ochutíme pepřem, solí nebo bylinkami.
- Připravíme si tuňáka. Použila jsem tuňáka Rio mare v olivovém oleji ( toho většího 160g). Slejte olej nebo šťávu, aby vám zůstalo pouze maso.
- Formu na muffiny vymažeme lehce olivovým olejem.
- Nejdříve dáme vrstvu strouhaného celeru. Na ni kostičku tuňáka a opet celer. Tuňák by měl být tzv. v celeru zabalený, aby se objevil až po nakounutí.
- Nakonec zalejeme vajíčkem.
- Pro malé vylepšení a pestrost doporučuji vmíchat do některých muffinků lístky špenátu nebo sušená rajčata. Také ozdobit muffinky můžete špenátem a sušenými rajčaty. Jen pozor, horkovzduch je na vrchu připaluje.
- Pečeme v troubě na 180 stupňů cca 30 min.